Anti-snurkbeugel

Een anti-snurkbeugel is een tandheelkundige beugel die u draagt om snurken te voorkomen. Wanneer u snurkt of last heeft van slaapapneu, bieden wij door het aanmeten van een snurkbeugel een geschikte oplossing. De snurkbeugel houdt tijdens uw slaap uw onderkaak stevig op zijn plek waardoor de bovenste luchtweg verruimd wordt. Hierdoor kunt u weer goed ademen en zal het snurken stoppen. Een snurkbeugel is:

  • Een eenvoudige manier om snurken te voorkomen
  • Een comfortabele anti-snurkbehandeling
  • Voor u op maat gemaakt
  • Gemakkelijk te dragen in combinatie met een kunst- of klikgebit

Wanneer er bij u sprake is van slaapapneu, wordt de snurk- of apneubeugel voor het grootste gedeelte vergoed door de zorgverzekeraar. Houd er hierbij wel rekening mee dat u het wettelijke eigen risico van € 375,- zelf dient te betalen. Vraag bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van de vergoeding.

Bel 020 642 7255 Afspraak maken

De werking van een snurkbeugel

Snurken ontstaat doordat er gebrek aan ruimte is achter in uw keel. Hierdoor worden de luchtwegen dichtgeknepen en haalt u moeilijker adem. Er ontstaat een trillend geluid in uw keel dat we snurken noemen. Stokt uw ademhaling af en toe, dan spreken we van slaapapneu. Een snurkbeugel:

  • Verruimt de bovenste luchtweg tijdens uw slaap
  • Spant de bovenste luchtweg aan tijdens de nacht
  • Stabiliseert de onderkaak zodat de luchtweg open blijft

"De tandtechnicus van Tandartspraktijk T. Broekman Teggelaar heeft mij van mijn snurkproblemen afgeholpen door de juiste snurkbeugel aan te meten."

De soorten snurkbeugels

Snurkbeugels zijn er in verschillende soorten en maten. Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van uw gebit en persoonlijke situatie. Om het dragen van een snurkbeugel voor u zo comfortabel mogelijk te maken, is het van belang dat de pasvorm van de beugel goed is. Onze tandtechnicus maakt daarom voor u een snurkbeugel op maat.

"Binnen een week werd er bij mij een snurkbeugel aangemeten door de tandtechnicus van T. Broekman Teggelaar. Ik ben er erg blij mee, want het snurken is gestopt. Hartelijk dank!"

Het eerste consult

Tijdens de eerste afspraak met onze tandarts maken we röntgenfoto’s van uw gebit. Deze foto’s geven ons de juiste informatie over uw kiezen en tanden. Vervolgens onderzoekt onze mondhygiënist wat de conditie is van uw tandvlees en hoe goed uw kaakgewricht beweegt. Omdat de snurkbeugel uw onderkaak naar voren beweegt, is het belangrijk dat de kaak soepel is.

Vervolgens beslist de tandarts of een snurkbeugel voor u zinvol is. Wanneer dit het geval is, worden er gebitsafdrukken gemaakt in gips. Samen met de röntgenfoto’s worden deze opgestuurd naar onze tandtechnicus. Deze technicus maakt vervolgens de snurkbeugel op basis van de informatie.

Bijwerkingen dragen snurkbeugel

In het begin zal uw gebit moeten wennen aan het dragen van een snurkbeugel en komt het voor dat uw tanden en kaken in de ochtenduren wat verstijfd aanvoelen. Ook kunt u de eerste week irritatie van het tandvlees of een droge mond ervaren. Klachten die bijna niet voorkomen, zijn klachten van het kaakgewricht. Na ongeveer zes weken komt u terug in onze praktijk om de werking van de snurkbeugel te laten controleren. De tandarts bespreekt en bepaalt het behandelresultaat en geeft u eventueel extra adviezen voor het dragen van de beugel.

"De snurkbeugel is voor mij en mijn vrouw een echte verbetering. Ik heb het gevoel dat ik weer goed kan ademen tijdens mijn slaap en mijn vrouw ligt niet meer wakker van het gesnurk. Geen last gehad van bijwerkingen, alleen maar positief!"

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is een ademstilstand tijdens het slapen en wordt veroorzaakt door het ontspannen van de spieren. Het slaapapneusyndroom wordt ook wel OSAS genoemd. Hierdoor blokkeren de tong en zachte delen in de keel uw ademhaling. Een ademstilstand kan ook ontstaan wanneer uw hersenen te weinig prikkels doorgeven om te blijven ademen. U hebt slaapapneu als:

  • Uw adem ’s nachts meer dan vijf keer stokt
  • U overdag slaperig of zeer vermoeid bent
  • Er geen andere aanwijzingen zijn voor de vermoeidheid

Maak een afspraak

Heeft u vragen over een snurkbeugel of wilt u direct een afspraak maken voor het aanmeten? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 020 642 7255 of via het onderstaande contactformulier.

Adres

Tandartspraktijk Rijnstraat
Rijnstraat 179
1079 HD Amsterdam

Tandartspraktijk Bernissestraat
Bernissestraat 12a
1079 ZW Amsterdam

Openingstijden

Maandag:08.00 - 17.30 uur
Dinsdag:08.00 - 17.30 uur
Woensdag:08.00 - 17.30 uur
Donderdag:08.00 - 17.30 uur
Vrijdag:08.00 - 17.30 uur

Bel 020 642 7255 Afspraak maken

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.