Kunstgebit Amsterdam

Broekman-Teggelaar is gespecialiseerd in het maken en repareren van volledige protheses, kunstgebitten, klikgebitten en partiële protheses. We maken uw kunstgebit of prothese in eigen beheer. Hierdoor kunnen we maatwerk afleveren dat voldoet aan de individuele wensen van de klant. U profiteert van een zowel een tandarts als tandtechnicus onder één dak. Dit bevordert de snelheid enorm en geeft u als klant de mogelijkheid direct met zowel een tandarts als tandtechnicus te overleggen.

  • Op maat gemaakt kunstgebit
  • Tandarts en tandtechnicus onder één dak
  • Moderne apparatuur en behandelmethoden
  • Ruim 25 jaar ervaring

Behandelingen vinden plaats aan de Bernissestraat 12 A in Amsterdam, vlak bij ons oude adres aan de Rijnstraat in Amsterdam, dat momenteel als laboratorium in gebruik is. Een afspraak maken? Bel 020 642 7255 of schrijf u in.

020 642 7255 Afspraak maken

Volledige gebitsprothese

Bij tandarts Broekman-Teggelaar maken we volledige tandprotheses. U kent deze protheses als het kunstgebit. Een kunstgebit is gemaakt van tandvleeskleurige hars die in de vorm van uw gebit wordt gegoten. De tanden zijn van kunststof en vormen een perfecte vervanging voor echte tanden. Een volledige prothese plaatsen we bij patiënten die hun eigen tanden en kiezen niet meer kunnen gebruiken. Een kunstgebit maken is precisiewerk. Onze specialisten zorgen ervoor dat het kunstgebit precies past. Een volledige gebitsprothese lijkt op een echt gebit en geeft uw prachtige glimlach terug. In het begin zal het even wennen zijn, maar na een tijdje kunt u met een kunstgebit alles wat u voorheen met uw eigen gebit kon doen. Is uw kaak te veel geslonken of is een kunstgebit geen optie voor u? Dan kunt u in aanmerking komen voor een klikgebit.

De behandeling van uw kunstgebit

Bij het aanmeten van een nieuw kunstgebit gaan we als volgt te werk:

  1. Consult voor het overleggen van uw behandelplan
  2. Maken van de eerste afdrukken
  3. Maken van de gedetailleerde, definitieve afdrukken
  4. Uitzoeken van de tanden en een beetregistratie
  5. Passen van de proefprothese, samen controleren of de vorm en kleur bij u past
  6. Plaatsen van uw kunstgebit
  7. Controle en nazorg

Gratis kunstgebit check

Is uw kunstgebit al een tijd niet gecontroleerd of voelt hij niet lekker aan? Kom dan eens langs voor een gratis prothesecheck. In onze tandartspraktijk te Amsterdam staan onze specialisten u te woord tijdens een gratis kennismakingsgesprek. In een kort en vrijblijvend consult kijken de tandarts en tandtechnicus uw volledige prothese na en informeren ze u over de mogelijkheden die er voor u zijn.

Vul voor een afspraak voor een gratis prothesecheck bij tandartsenpraktijk Rivierenbuurt het formulier hieronder in of bel naar 020 642 7255. Deze gratis check is eenmalig en vormt geen vervanging van een reguliere gebitscontrole. Klik op de knop en vul uw gegevens in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gratis prothese check 020 642 7255

Rebasen van het kunstgebit

Bij ouderdom slinkt de kaak van de mens. Het kan dus heel goed voorkomen dat uw kunstgebit dat u al een tijdje hebt, niet meer lekker zit. Dit is geen enkel probleem. We maken aanpassingen aan het kunstgebit, zodat deze weer perfect zal zitten. Ook kunnen we uw kunstgebit rebasen. Dat betekent dat we een nieuwe pasvorm maken en het kunstgebit hierop aanpassen, zodat deze goed in uw mond past. Voor het uitvoeren van aanpassingen of rebasen komt u ’s ochtends langs voor het maken van een afdruk, enkele uren later kunt u uw aangepaste prothese weer ophalen. Op afspraak is het mogelijk om te wachten terwijl we uw prothese aanpassen. We hebben een discrete wachtruimte voor prothesepatiënten. Let er wel op dat de parkeergelegenheden voor de deur tegen betaling zijn.

Kosten voor het rebasen of vervangen van uw kunstgebit

Een volledige prothese wordt in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel vergoedt. Hieronder vindt u meer informatie over de kosten voor het rebasen of aanschaffen van een kunstgebit anno 2020:

  • Een kunstgebit wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering, de resterende 25% komt uit eigen bijdrage.
    Deze vergoeding geldt 1 keer per 5 jaar.
  • Een reparatie of rebasen wordt voor 90% vergoed, de resterende 10% betaalt u als eigen bijdrage.
  • Het wettelijk eigen risico (in 2020 € 385,- per kalenderjaar) is van toepassing op alle vergoedingen die plaatsvinden vanuit de basisverzekering. Vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen buiten het wettelijk eigen risico.

Bent u bij ons ingeschreven? Dan kunnen we u informeren over de kosten voor uw persoonlijke situatie.

Veelgestelde vragen over het kunstgebit

 

Doet het dragen van een kunstgebit pijn?

U zult in het begin moeten wennen aan het kunstgebit, omdat het niet uw echte gebit is. We maken de gebitsprothese op maat. Toch is het normaal als u klachten ervaart door drukpunten die gevoelig worden. Het kunstgebit drukt op plekken waar u dit niet gewend bent. Voor sommige mensen kan dit als pijn ervaren worden, voor andere als mild vervelend. Wanneer u te veel last heeft van het kunstgebit, maken we aanpassingen om hem beter te laten passen zonder pijn te veroorzaken.

Hoe lang is de wenperiode van een kunstgebit?

Voor ieder mens is dit anders, maar de praktijk heeft ons geleerd dat de meeste mensen zo’n 2 weken lang moeten wennen aan een kunstgebit. U zult moeten wennen aan het gevoel van het kunstgebit zelf, maar ook aan praktische zaken zoals eten, drinken en praten. Onze specialisten geven u tips over hoe u hier mee om kunt gaan.

Kan ik alles nog eten?

Laten we voorop stellen dat u alles kunt blijven eten wat u normaal ook zou eten. In het begin zal het lastig zijn om te eten, u moet immers nog wennen aan uw nieuwe gebit. We raden daarom aan te beginnen met ‘makkelijk’ voedsel en dit steeds verder uit te breiden. Zo traint u uw kaken om het nieuwe gebit te gebruiken. Begin dus eerst met zacht voedsel, zoals appelmoes, kwark, puree, zacht fruit, enzovoorts. Vervolgens bouwt u dit langzaamaan op naar minder zacht voedsel, zoals vis, zachte groenten en aardappelen. Uiteindelijk is het mogelijk om alles weer te eten. Wel raden we af om hard voedsel te kauwen, zoals harde appels of snoep. Voor gewone tanden is dit al niet handig, voor een kunstgebit dus ook niet. Ook is het verstandig om het eten in stukjes te snijden, vooral in het begin.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Wanneer uw tanden en kiezen door tandziekten of ouderdom zijn uitgevallen, komt u in aanmerking voor een kunstgebit. Als de vorm van uw kaak het niet mogelijk maakt een kunstgebit te plaatsen, kunnen we een klikgebit plaatsen.

Hoelang gaat een volledige gebitsprothese mee?

Een kunstgebit gaat zo’n 5 tot 8 jaar mee. Dit verschilt per persoon. Uw verzorging van het kunstgebit en wat u consumeert hebben effect op de levensduur. Onze specialisten leggen u uit hoe u het kunstgebit het best kunt verzorgen.

Hoe vaak moet ik op controle voor mijn kunstgebit?

We raden aan om jaarlijks op controle te komen of wanneer uw kunstgebit niet lekker meer zit. Als u opmerkt dat uw kunstgebit niet lekker zit, raden we aan om niet af te wachten, maar zo snel mogelijk langs te komen. U krijgt anders alleen maar meer last.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Contact met tandartspraktijk Broekman-Teggelaar

Heeft u vragen over onze volledige gebitsprotheses of wilt u een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of bel ons op 020 642 7255.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.