Witte vulling concept

Een witte vulling is ideaal om beschadigde tanden op een esthetische manier te herstellen. Bij tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar werken we met witte vullingen van composiet. Een vulling van composiet is tandkleurig en daardoor niet of nauwelijks te onderscheiden van uw eigen tandkleur. Daarnaast hecht een witte vulling beter aan uw tand dan een vulling van amalgaam, waardoor deze de tand verstevigt.
Voor meer informatie over de witte vullingen of onze werkwijze, of als u een afspraak met de tandarts wilt maken, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 020 642 7255 of een mail sturen naar info@tandartsrivierenbuurt.nl.

Hoe gaat de behandeling met een witte vulling in zijn werk?

Door de tandheelkundige ontwikkelingen is het niet meer nodig om angstig te zijn voor het plaatsen van een vulling; de tandarts kan uw tanden geheel pijnloos vullen. De behandeling voor het vullen van een tand met een witte vulling verloopt als volgt:

  • Stap 1: de kleur van uw tand en van het composiet bespreekt de tandarts met u tijdens een consult
  • Stap 2: u krijgt indien gewenst een plaatselijke verdoving tijdens de behandeling
  • Stap 3: de tandarts maakt uw tand volledig schoon
  • Stap 4: verschillende lagen composiet worden aangebracht op de tand of kies
  • Stap 5: de witte vulling wordt verhard met behulp van een blauwe lamp
  • Stap 6: de tandarts slijpt en polijst uw tand of kies

Alle behandelingen bij tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar in Amsterdam Zuid.

Voor- en nadelen van een witte vulling

Een witte vulling biedt meer voordelen dan een vulling van amalgaam. Beide hebben echter hun voor- en nadelen waar u rekening mee dient te houden.

Het belangrijkste voordeel van een witte vulling is de tandkleur: een composiet vulling is niet te onderscheiden van uw eigen tandkleur. Daarnaast harden de witte vullingen snel uit met behulp van een blauwe lamp. Daardoor kunt u direct weer eten en drinken. Het vulmateriaal van composiet hecht goed aan de tand of kies, waardoor deze versterkt.

Een nadeel van een witte vulling is dat er op lange termijn verkleuring mogelijk is. Daarnaast is een behandeling met een witte vulling bewerkelijker en duurt de behandeling langer dan een vulling van amalgaam.

Veelgestelde vragen over witte vullingen

Wat zijn de kosten van een witte vulling?

De kosten van het vullen met een witte vulling zijn afhankelijk van uw zorgverzekering. In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten voor het plaatsen van een witte vulling. Raadpleeg uw zorgverzekeraar als u twijfelt over de dekking van uw tandartsverzekering.

Mag ik na het plaatsen van de witte vulling direct eten?

De tandarts verhardt de witte vulling direct met een blauwe lamp, zodat deze op optimale sterkte is. Na de behandeling kunt u direct weer eten. Het is wel mogelijk dat een eventuele verdoving nog werkt en het eten lastig maakt. Een verdoving werkt ongeveer een uur in de bovenkaak en drie uur in de onderkaak.

Is de behandeling pijnlijk?

Als u kiest voor een verdoving, dan voelt u niks van de behandeling zelf. Wel kan de tand of kies na de behandeling nog even gevoelig zijn, vooral bij het eten en drinken van warm of koud voedsel. Nemen deze klachten niet af, dan kunt u altijd contact opnemen met tandarts Rivierenbuurt.

Kunnen witte vullingen altijd worden gebruikt?

De tandarts kan in de meeste gevallen een witte vulling toepassen. Dit is afhankelijk van de grootte van de plek waar de vulling moet komen. Bespreek samen met uw tandarts of een witte vulling voor u geschikt is.

Hoelang gaan witte vullingen mee?

Een witte vulling kan jarenlang meegaan. De levensduur van uw witte vulling is echter wel afhankelijk van een aantal gewoonten, zoals het eet-en drinkpatroon en de mondhygiëne. Roken en het veel drinken van koffie en thee kan het verkleuren van uw witte vulling versnellen. Zorg daarom voor een goede mondhygiëne en poets uw tanden regelmatig om de witte vulling lang mooi te houden. Een verkleuring herstellen we door de vulling te polijsten of een nieuw wit laagje aan te brengen. Daarnaast is het altijd mogelijk om de witte vulling te vervangen.

Wordt mijn witte vulling witter bij een bleekbehandeling?

Bij een bleekbehandeling behoudt een witte vulling zijn eigen kleur. De witte vulling verandert dus niet van kleur bij het bleken van uw tanden.

Een afspraak maken bij tandarts Rivierenbuurt

Indien u meer informatie wenst over de behandeling met een witte vulling, kunt u contact opnemen of direct een afspraak maken.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam (Rivierenbuurt)

T: 020  642 7255
E: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00
Dinsdag:08.00 - 17.00
Woensdag:08.00 - 17.00
Donderdag:08.00 - 19.00
Vrijdag:08.00 - 14.00
Zaterdag:08.00 - 13.00
Zondag:Gesloten