Eerste Consult

Als u zich heeft ingeschreven bij onze praktijk, nodigen we u graag uit voor een eerste consult. Vóór dit eerste consult bij tandarts Rivierenbuurt vragen we of u uw oude tandarts uw gegevens kunt laten sturen. Verder dient u de volgende documenten op te sturen naar info@tandartsrivierenbuurt.nl:

  • Een geldig legitimatiebewijs (Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart)
  • Uw verzekeringspas
  • Eventueel de lijst met medicijnen die u gebruikt (bijvoorbeeld een print van de apotheek)

Tijdens deze eerste afspraak leren we elkaar eerst kennen en bespreken we uw wensen en behoeften. Daarna voeren we een controle uit. De intake varieert van een check tot het maken van röntgenfoto’s. Hoeveel tijd de intake kost, is afhankelijk van uw mondgezondheid. Gemiddeld duurt een eerste consult zo’n 30 minuten.

Schrijf u inMaak een afspraak

Mondonderzoek tijdens de eerste tandarts afspraak

Tijdens het eerste bezoek controleren we niet alleen uw tanden en kiezen, maar bekijken we ook de staat van uw tandvlees en gehemelte in uw mond. Als er geen foto’s jonger dan twee jaar aanwezig zijn, maken we nieuwe foto’s. Indien nodig maken we ook een OPT-foto, dit is een complete overzichtsfoto van uw gebit.

Behandelplan opstellen

Als uw mondgezondheid prima in orde is, ronden we het consult af en kunt u een nieuwe afspraak maken aan de balie. Mochten we mondproblemen constateren dan stellen we een behandelplan op, gebaseerd op de situatie.

Kinderen voor het eerst naar de tandarts

Uiteraard zijn ook kinderen van harte welkom voor een bezoek aan onze praktijk. Hoe eerder u met uw kindje naar de tandarts gaat, hoe sneller uw kind went aan een tandartsbezoek. Onze tandartsen onderzoeken het gebit van uw kind op speelse wijze. De meeste behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed voor kinderen onder de 18 jaar. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op met betrekking tot de verzekering.

Praktische zaken voor het eerste consult

Voorafgaand aan het eerste bezoek zijn er een aantal praktische zaken waar we graag even uw aandacht voor willen. Allereerst is het natuurlijk van belang dat u voor de intake staat ingeschreven bij onze praktijk. We ontvangen daarbij graag de meest actuele gegevens van uw vorige tandarts. Denk hierbij aan de behandelgeschiedenis en eventuele röntgenfoto’s.

Daarnaast is het handig om te weten dat we met vastgestelde tarieven werken. Elk jaar stelt de Nederlandse Zorgautoriteit de tandarts tarieven vast. Hier wijken we dan ook niet vanaf. De meest actuele tarieven vindt u in ons tarievenoverzicht. De rekening ontvangt u via Infomedics. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Adresgegevens

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl