Fluoridebehandeling Amsterdam

Fluoride zit van nature in onze tanden om ze sterker te maken en te beschermen tegen tandbederf. Bij Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar helpen we uw kindje graag om zijn of haar tanden en kiezen te versterken. Onze tandarts in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid voert op een professionele manier fluoridebehandelingen uit.

020 642 7255 Inschrijven

Wat kost een fluoridebehandeling?

Tanden laten behandelen met fluoride valt onder de preventieve mondzorg en de kosten hiervoor worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarieven die hiervoor gelden vindt u terug in de jaarlijkse uitgave van de prestatie- en tariefbeschikking.

Hoe vaak poetsen met fluoridetandpasta?

Heeft uw kind recent zijn of haar tanden laten behandelen met fluoride? Dan is het essentieel om de bescherming van de tanden zo lang mogelijk vast te houden. We raden hiervoor tandpasta aan met fluoride. Hiervoor kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Leeftijd onder 2: één keer per dag poetsen met peutertandpasta
  • Leeftijd tussen 2 en 5: twee keer per dag poetsen met peutertandpasta
  • Leeftijd vanaf 5: twee keer per dag poetsen met volwassenen tandpasta

Fluoridebehandeling bij uw tandarts in de Rivierenbuurt

Wilt u het gebit van uw kind versterken door middel van een fluoridebehandeling in Amsterdam Zuid? Maak zo snel mogelijk een afspraak met Tandartspraktijk Boekman-Teggelaar.

Is een fluoridebehandeling nodig?

Een fluoridebehandeling is niet verplicht, maar we raden het bij kinderen altijd aan. Met fluoride versterken we de tanden, waardoor we het ontwikkeling van gaatjes zo veel mogelijk minimaliseren.

Is fluoride slecht voor de gezondheid?

Fluoride is alleen slecht als u of uw kind het gedurende een lange tijd of in te grote hoeveelheden inneemt. Het kan effect hebben op de botgroei en vlekken of strepen op de tanden veroorzaken.

Hoelang niet eten en drinken na een fluoridebehandeling?

Na een fluoridebehandeling is het de bedoeling dat uw kind ten minste 45 minuten niets eet of drinkt. Zo voorkomen we dat de fluoride wegspoelt zonder het volledige effect ervan te benutten.

Kom langs bij onze vestiging in Rivierenbuurt

De Tandartsprakijk T. Broekman-Teggelaar is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid. Kom langs aan de Bernissestraat 12A of bel naar 020 642 7255 om een afspraak te maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact op te nemen door een mailtje te sturen naar info@tandartsrivierenbuurt.nl. We komen zo snel mogelijk bij u terug.

Maak een afspraak

Inschrijven als patiënt