Frameprothese Amsterdam

Een frameprothese is een vervanging voor verloren tanden of kiezen. Het wordt gemaakt van metaal, waarop een tandvleeskleurig kunsthars wordt aangebracht. Hierop worden de kunsttanden- en/of kiezen gezet. De constructie zit met klemmetjes om de aanwezige tanden of kiezen. De klemmetjes zijn meestal niet zichtbaar. Het frame zelf is uitneembaar en dus makkelijk te reinigen

De voordelen van een frameprothese Bij Tandartspraktijk T. Broekman - Teggelaar:

  • Tandtechnicus aanwezig in hetzelfde gebouw
  • Moderne apparatuur en behandelmethoden
  • Bij een frameprothese blijft het gehemelte vrij, waardoor de smaak en het gevoel voor temperatuur niet verloren gaan

020 642 7255 Inschrijven

Stappenplan bij het plaatsen van een frameprothese

Het ontwikkelen en het plaatsen van een frameprothese gaat meestal via de volgende stappen:

  1. Onze tandarts bekijkt de huidige situatie en maakt afdrukken van beide kaakdelen. Ook bepaalt de tandarts, samen met u, de kleur van de tanden die gebruikt gaan worden. De tandtechnicus ontwerpt het frame.
  2. Tijdens de volgende afspraak wordt het frame (zonder tanden en kiezen) gepast en wordt de stand van de kaken bepaald.
  3. De frameprothese wordt bij de derde afspraak gepast waarbij de kleur en de stand worden gecontroleerd.
  4. De prothese wordt daarna afgeleverd. Er wordt dan gekeken of deze pijn veroorzaakt en/of klemt. Als het nodig is wordt dan nog e.e.a bijgesteld.

Nazorg

Het is helaas onoverkomelijk dat de prothese in het begin onwennig aanvoelt. Toch is het beter om de frameprothese in de mond te houden, dit went vanzelf. Vooral de eerste 24 uur moet de prothese in de mond blijven. Na de behandeling kan het gebit gevoelig en pijnlijk aanvoelen. Hiervoor mogen pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen gebruikt worden.

Na de eerste dag kan de frameprothese uit de mond gehaald worden en gereinigd worden (zie reinigingstips frameprothese).

Standaard vergoeding uit de tandartsverzekering

De frameprothese wordt vaak gedeeltelijk vergoed uit een aanvullende tandartsverzekering. Het exacte bedrag dat wordt vergoed verschilt per verzekering.

Reinigingstips frameprothese

Het is belangrijk om de frameprothese na elke maaltijd te reinigen, aangezien hier veel etensresten aan blijven zitten. Voor het reinigen bestaan speciale protheseborstels. Gebruik geen tandpasta, aangezien dit te veel schuurt. Hierdoor kan de prothese op den duur ruw worden. Reinig ook het slijmvlies onder de frameprothese en het eigen gebit. Hiervoor gebruikt u een gewone zachte tandenborstel met tandpasta. Besteed extra aandacht aan de kiezen en tanden waar de prothese op steunt.

Verschillen frame- en plaatprothese

De prijs van een plaatprothese is lager dan van een frameprothese, maar brengt meer ongemakken met zich mee. Een plaatprothese rust geheel op het tandvlees, wat sneller tot tandvleesproblemen kan leiden. Bij een plaatprothese vangt het tandvlees de kracht op van het kauwen. Ook blijft voedsel makkelijk onder de plaatprothese zitten. Welke prothese het meest geschikt is, is niet van tevoren te zeggen. De tandarts kan hierin het beste adviseren.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Meer informatie over frameprotheses

Op zoek naar meer informatie over frameprotheses of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 020 642 7255 of vul onderstaand contactformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.