Tandsteen verwijderen

Tandsteen komt voort uit tandplak dat te lang is blijven zitten op uw tanden en kiezen. Tandplak hecht zich sterk aan de tanden en kiezen, waardoor een tandenborstel en tandpasta niet genoeg zijn, om het te verwijderen. Regelmatig poetsen en de ruimte tussen de tanden flossen en stokeren verlagen het risico van tandsteen op uw tanden. Maar deze preventieve middelen werken niet voldoende. De mondhygiënist van Tandarts Rivierenbuurt helpt u graag om uw tandsteen te verwijderen en geeft u advies over een optimale mondgezondheid.

020 642 7255 Inschrijven

Het ontstaan van tandsteen

Tandsteen ontstaat door bacteriën, voedselresten of slijm die tandplak creëren. De tandplak hecht zich aan uw tanden en zal hier zo sterk aan hechten, dat het na verloop van tijd niet zelf meer te verwijderen is. Al na 48 uur ontstaat tandsteen indien u de tandplak niet verwijdert.

Kosten tandsteen verwijderen

De kosten voor het verwijderen van tandsteen variëren van jaar tot jaar. De Nederlandse Zorgautoriteit stelt jaarlijks een overzicht op waar de kosten per behandeling worden vastgesteld. Het overzicht is een richtlijn waar tandarts niet van af mogen wijken bij de facturatie. Bekijk de actuele tarieven en neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te kijken of u de behandeling binnen uw polis valt.

Moet u bij een tandarts zijn om tandsteen te laten verwijderen?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid tandsteen. Indien er sprake is van een klein beetje, dan verwijdert de tandarts dit tijdens de periodieke controle. Bij veel tandsteen verwijzen we u door naar de mondhygiënist.

Is tandsteen laten verwijderen pijnlijk?

Tandsteen laten verwijderen kan gevoelig zijn. Uw mondhygiënist schraapt de tandsteen met een haakje weg en houdt hierbij rekening met gevoelige tanden en tandvlees.

Is tandsteen normaal en wat kan ik hier aan doen?

Na verloop van tijd zal tandsteen bij iedereen ontstaan. U kunt de ontwikkeling tandsteen tegengaan door uw tanden twee keer per dag te poetsen en gebruik te maken van mondspoeling. Het volledig uitbannen van tandsteen is niet mogelijk.

Neem contact op voor een afspraak

Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 020 642 7255 of vul het contactformulier in. Het is natuurlijk ook mogelijk om online een afspraak te maken voor het laten verwijderen van uw tandsteen of een andere behandeling.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam