Nieuws

Tandartsverzekering 2017: wel of niet?

Tandartskosten worden de afgelopen jaren niet meer vergoed vanuit de basisverzekering van zorgverzekeraars. Daarom is het in veel gevallen raadzaam om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten bovenop uw basispremie. Onze tandartsen en mondhygiënisten informeren u over dit aanvullende product. Wanneer heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig? Tandartskosten kunnen flink oplopen: veel mensen kiezen daarom voor een aanvullende tandartsverzekering. Deze verzekering is echter niet in alle gevallen noodzakelijk.

Kosten klikgebit hoger vanaf 2017

De eigen bijdrage voor het klikgebit gaat vanaf 1 januari 2017 omhoog. Op dit moment wordt er een vast bedrag betaald van € 125,- per kaak, terwijl de gewone prothese een eigen bijdrage heeft van 25% van het totaal bedrag. Hierdoor komt het in de praktijk vaak voor dat een standaard kunstgebit duurder uitvalt dan een hoogwaardiger klikgebit. Met de nieuwe maatregelen komt er een einde aan deze situatie. De volgende regels voor de eigen bijdrage gelden per 1 januari: Een klikgebit voor de onderkaak krijgt een eigen bijdrage van 10% Een klikgebit voor de bovenkaak krijgt een eigen bijdrage van 8% Hiermee komt een eind aan de situatie waarin een patiënt minder hoeft te betalen voor een duurdere behandeling.

Tips om gevoelige tanden te voorkomen

U eet een lekker koud ijsje en ineens krijgt u een pijnscheut door uw tanden. Herkenbaar? Ongeveer 50% van de Nederlanders heeft weleens last van gevoelige tanden. Het is niet ernstig, maar wel heel vervelend. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, geven wij u een aantal tips om ervoor te zorgen dat u geen last krijgt van gevoelige tanden. Hoe krijgt u gevoelige tanden? Gevoelige tanden worden vaak veroorzaakt doordat een deel van de tandhals blootligt.