Witte vulling Amsterdam

Een witte vulling is ideaal om beschadigde tanden op een esthetische manier te herstellen. Bij tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar werken we met composiet. Een vulling van composiet is tandkleurig en daardoor niet of nauwelijks te onderscheiden van uw eigen tandkleur.

Voor meer informatie over de witte vullingen of onze werkwijze neemt u telefonisch contact met ons op via onderstaande button. Wilt u een afspraak maken, maar bent u nog geen patiënt? Schrijf u dan eerst in.

020 642 7255 Inschrijven

Hoe gaat de behandeling met een witte vulling in zijn werk?

Door de tandheelkundige ontwikkelingen is het niet meer nodig om angstig te zijn voor het plaatsen van een vulling; de tandarts kan uw tanden geheel pijnloos vullen. De behandeling voor het vullen van een tand met een witte vulling verloopt als volgt:

  • Stap 1: de kleur van uw tand en van het composiet wordt door de tandarts bepaalt tijdens het consult
  • Stap 2: u krijgt indien gewenst een plaatselijke verdoving voor de behandeling
  • Stap 3: de tandarts maakt het gaatje in uw tand/kies volledig schoon
  • Stap 4: verschillende lagen composiet worden aangebracht
  • Stap 5: de witte vulling wordt verhard met behulp
  • Stap 6: de tandarts slijpt en polijst de vulling

Alle behandelingen bij tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar in Amsterdam Zuid.

Voor- en nadelen van een witte vulling

Het belangrijkste voordeel van een witte vulling is de tandkleur: een composiet vulling is niet of nauwelijks te onderscheiden van uw eigen tandkleur. Daarnaast harden witte vullingen snel uit met behulp van een blauwe lamp. Daardoor kunt u direct weer eten en drinken. Het vulmateriaal composiet hecht goed aan de tand of kies, waardoor deze wordt versterkt.

Een nadeel van een witte vulling is dat er op lange termijn verkleuring mogelijk is.

Veel gestelde vragen over witte vullingen

Wat zijn de kosten van een witte vulling?

De kosten van het vullen met een witte vulling zijn afhankelijk van de grootte. Als u een tandartsverzekering heeft vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten voor het plaatsen van een witte vulling helemaal of gedeeltelijk. Raadpleeg uw zorgverzekeraar als u twijfelt over de dekking van uw tandartsverzekering.

Mag ik na het plaatsen van de witte vulling direct eten?

De tandarts verhardt de witte vulling direct met een blauwe lamp, zodat die op optimale sterkte is. Na de behandeling kunt u direct weer eten. Het is wel mogelijk dat een eventuele verdoving nog werkt en het eten lastig maakt. De verdoving kan na een half uur uitgewerkt zijn of pas na 4 tot 5 uur. De duur van een verdoving verschilt per persoon, omdat ieder lichaam anders op de verdoving reageert.

Is de behandeling pijnlijk?

Als u kiest voor een verdoving, dan voelt u niks van de behandeling zelf. Wel kan de tand of kies na de behandeling nog even gevoelig zijn, vooral bij het eten en drinken van warm of koud voedsel. Nemen deze klachten niet af, dan kunt u altijd contact opnemen.

Hoelang gaan witte vullingen mee?

Een witte vulling kan jarenlang meegaan. De levensduur van uw witte vulling is echter wel afhankelijk van een aantal gewoonten, zoals het eet-en drinkpatroon en de mondhygiëne. Roken en het veel drinken van koffie, thee of wijn kan het verkleuren van uw witte vulling versnellen. Zorg daarom voor een goede mondhygiëne en poets uw tanden regelmatig om de witte vulling lang mooi en uw gebit gezond te houden. Een verkleuring herstellen we door de vulling te polijsten of een nieuw wit laagje aan te brengen. Daarnaast is het altijd mogelijk om de witte vulling te vervangen.

Wordt mijn witte vulling witter bij een bleekbehandeling?

Bij een bleekbehandeling behoudt een witte vulling zijn eigen kleur. De witte vulling verandert dus niet van kleur bij het bleken van uw tanden.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Een afspraak maken bij tandarts Rivierenbuurt

Indien u meer informatie wenst over de behandeling met een witte vulling, kunt u contact opnemen of direct een afspraak maken.

Openingstijden
Maandag:08.00 - 17.00
Dinsdag:08.00 - 17.00
Woensdag:08.00 - 17.00
Donderdag:08.00 - 19.00
Vrijdag:08.00 - 14.00
Zaterdag:08.00 - 13.00
Zondag:Gesloten