Klikgebit Amsterdam

Een klikgebit is een goede oplossing wanneer uw last heeft van een loszittend of pijnlijk kunstgebit. Door het slinken van uw kaak kan een kunstgebit na verloop van tijd het houvast op de kaak verliezen en daardoor los gaan zitten of gaan schuiven. Vervelend en soms pijnlijk. Een klikgebit is de ideale oplossing, die we bij tandarts Broekman-Teggelaar op maat voor u kunnen realiseren. Wanneer u kiest voor een klikgebit van tandarts Broekman-Teggelaar kunt u rekenen op:

 • Beste alternatief wanneer kunstgebit geen optie is
 • Een oplossing voor elk gebitsprobleem
 • Ruime ervaring met gebitsprotheses
 • Deskundige tandtechnicus die een perfect klikgebit aflevert
 • De nieuwste technologieën en behandelmethodes

Bent u toe aan een gebitsprothese, maar is een kunstgebit geen optie? Overweeg dan een klikgebit! Een klikgebit biedt u een beter draagcomfort dan een gewoon kunstgebit. Het is voor veel mensen een uitstekende oplossing en ongeveer even duur als een gewoon kunstgebit. Onze moderne praktijk bevindt zich aan de Bernissestraat 12 A in Amsterdam, waar onze ervaren tandartsen en tandtechnici uw gebit doen stralen.

020 642 7255 Afspraak maken

Gratis intakegesprek klikgebit

Heeft u al een kunstgebit of bent u geïnteresseerd in een klikgebit? Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Het is geheel vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken met onze praktijk in Amsterdam, uw wensen te inventariseren en de behandeling toe te lichten. Onze tandtechnici staan u graag te woord. Klik op ‘inschrijven’ en vul uw gegevens in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel ons en maak direct een afspraak.

Gratis prothese check 020 642 7255

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is net als een kunstgebit een gebitsprothese, die bestaat uit tandvleeskleurig hars en porseleinen of kunststof tanden. Het grote verschil is dat een klikgebit vastgeklikt wordt op implantaten die in het kaakbot zijn geboord. U kunt het klikgebit hierdoor nog steeds losmaken, maar er is geen kleefpasta nodig, zoals bij een kunstgebit. De implantaten zijn kunstwortels in de vorm van titanium schroefjes die de plaats innemen van de tand- of kieswortels die verloren zijn gegaan. Op 2,3 of 4 implantaten wordt een steg (een staafje tussen de implantaten) of drukknop gemonteerd. Hier kan vervolgens het klikgebit op gemonteerd worden. De implantaten worden onder plaatselijke verdoving in de kaak geplaatst. Na 6 tot 12 weken zitten de implantaten stevig vast in het kaakbot en kan er een steg en klikgebit worden gemaakt. De meeste klikgebitten worden geplaatst op de onderkaak. Heeft u juist problemen met uw bovenprothese? Een klikgebit is ook in de bovenkaak mogelijk.

Wanneer een klikgebit?

Door ouderdom slinken de kaken van ieder mens. Soms zijn de kaken dusdanig geslonken dat een kunstgebit geen goede optie meer is. Het kunstgebit kan los gaan zitten of te veel drukken, waardoor u klachten gaat ervaren. In dat geval biedt het klikgebit de ideale oplossing. We raden een klikgebit aan als u last heeft van de onderstaande klachten:

 • Als uw prothese te los zit
 • Als uw kunstgebit pijn doet
 • Als u moeite hebt met eten, spreken of lachen
 • Als u last hebt van een ingevallen mond of wangen

Behandeling klikgebit

Het proces om een klikgebit te realiseren ziet er als volgt uit:

 1. Consult voor het bespreken van uw behandelplan (aanvraag bij uw zorgverzekering- en afspraak maken bij onze vaste implantoloog in Amsterdam Zuid)
 2. Aanbrengen implantaten onder plaatselijke verdoving
 3. Rustfase van 6-12 weken waarin u uw oude prothese kunt dragen
 4. Vervolgafspraken voor het maken van afdrukken, tanden uitzoeken en het passen van de proefprothese
 5. Plaatsen klikgebit
 6. Controle en nazorg

Levensduur en onderhoud klikgebit

De implantaten kunnen een leven lang meegaan. Een goede mondhygiëne is daarbij heel belangrijk. De prothese heeft dezelfde levensduur als een gewoon kunstgebit. Heeft u een klikgebit, dan adviseren we u om minstens jaarlijks te komen voor het controleren van de implantaten en voor het verwijderen van tandsteen op de steg, want die is niet uitneembaar. We adviseren om het klikgebit met een gebitsborstel en prothesecleaner schoon te maken. Het gebit kunt u losmaken en goed poetsen. Ook is het belangrijk om de implantaten en de steg goed te reinigen met een speciale borstel. Dit bevordert de mondhygiëne en gaat een slechte adem tegen.

Kosten klikgebit

De kosten voor een klikgebit worden vrijwel geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw verzekering kan het ook zijn dat het gehele klikgebit vergoed wordt.

Vanaf 1 januari 2020 wordt een volledig klikgebit in zowel de boven- als onderkaak voor 83% vergoed uit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt ook de resterende 17% eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed. Een ondergebitsprothese op implantaten wordt voor 90% vergoed en een bovengebitsprothese op implantaten voor 92%. Het resterende percentage komt met een basisverzekering uit de eigen bijdrage.

Bent u bij ons ingeschreven? Vraag dan een kostenadvies op maat aan.

Het wettelijk eigen risico (in 2020 € 385,- per kalenderjaar) is van toepassing op alle vergoedingen vanuit de basisverzekering. Vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen buiten het wettelijke eigen risico.

Veelgestelde vragen over het klikgebit

Wat als mijn klikgebit een reparatie nodig heeft?

Als uw klikgebit niet lekker zit of als u een reparatie nodig heeft, dan maakt u eenvoudig een afspraak bij tandartspraktijk Broekman-Teggelaar. Vaak kunnen we de prothese al binnen een uur voor u repareren.

Wat is het verschil tussen een kunstgebit en een klikgebit?

Een kunstgebit zit los in de mond en een klikgebit wordt vastgeklikt aan de implantaten. Beide zijn uitneembaar. Een kunstgebit is makkelijker uitneembaar en eenvoudiger schoon te maken. Bij een kunstgebit hoeven we alleen een mondafdruk te maken, bij een klikgebit moeten er eerst nog implantaten in uw kaken worden gezet. We raden in principe eerst een kunstgebit aan. Als uw kaken dit niet meer toelaten, plaatsen we een klikgebit.

Wat kan ik niet eten met een klikgebit?

Met een klikgebit kunt u makkelijker eten dan met een kunstgebit, omdat deze vast zit. U moet wel in het begin wennen aan de nieuwe prothese, vooral met eten en praten. Het wennen gaat sneller dan bij een kunstgebit en u kunt dus sneller alles weer eten. We raden wel aan om met zachter voedsel te beginnen en op te bouwen naar moeilijker eetbaar voedsel.

Ik praat anders, wat nu?

In het begin zult u ervaren dat praten wat lastiger gaat of anders klinkt. Dit komt omdat u moet wennen aan uw nieuwe gebit. Voor iedereen is deze wenperiode anders, maar dit is niks om u zorgen over te maken.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Neem contact op voor het plaatsen van een klikgebit

Heeft u vragen over het klikgebit die u met een professional wilt bespreken of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met tandarts Broekman-Teggelaar:

Afspraak maken 020 642 7255

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.