Wortelkanaalbehandeling

Met meer dan 25 jaar ervaring voeren we zeer bekwaam wortelkanaalbehandelingen uit in onze praktijk in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Omdat onze specialisten uitsluitend werken met de nieuwste technieken, kunt u vertrouwen op een voorspoedige en nagenoeg pijnloze behandeling bij tandartspraktijk Rivierenbuurt.

  • Meer dan 25 jaar ervaring met wortelkanaalbehandelingen
  • Gebruik van de nieuwste technieken
  • Vrijwel pijnloze wortelkanaalbehandeling

Tandartspraktijk Rivierenbuurt Amsterdam

Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

T: 020 642 7255
E: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Openingstijden

Maandag:08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
Woensdag:08:00 – 17:00 uur
Donderdag:08:00 – 17:00 uur
Vrijdag:08:00 – 15:00 uur

Maak een afspraak Inschrijven als patiënt

"De wortelkanaalbehandeling is mij enorm meegevallen. Ik heb geen pijn gevoeld van de behandeling en was direct van mijn kiespijn af." - Anne uit Amsterdam Zuid

De wortelkanaalbehandeling

De tandarts voert een wortelkanaalbehandeling uit wanneer het levende weefsel in de wortels van uw tanden ontstoken zijn. De behandeling duurt ongeveer een half uur tot anderhalf uur, afhankelijk van het aantal wortelkanalen dat behandeld moet worden. De zenuwbehandeling verloopt in vier stappen:

Stap 1: verdoven van het tandvlees

De tandarts maakt het tandweefsel en de zenuwen rondom de tand of kies gevoelloos met een plaatselijke verdoving. Zo voelt u geen pijn tijdens de behandeling. Vervolgens controleert de tandarts of de verdoving goed werkt en kan de behandeling beginnen.

Stap 2: reinigen van de wortelkanalen

De tandarts verwijdert het ontstoken weefsel in de wortelkanalen met een speciaal vijltje. Met een desinfecterend spoelmiddel reinigt de tandarts het kanalenstelsel zodat een volgende ontsteking uitgesloten is.

Stap 3: vullen van de kanalen

Om bacteriën geen kans te geven, vult de tandarts de wortelkanalen weer op.

Stap 4: vullen van tand of kies

Na de behandeling vult de tandarts de tand of kies met een vulling of kroon van composiet. Tot slot wordt het tandoppervlak mooi gepolijst.

Vind hier meer informatie over de wortelkanaalbehandeling.

"Tandarts Broekman-Teggelaar stelde mij gauw op mijn gemak. Tijdens de behandeling werd er duidelijke uitleg gegeven en de behandeling was zo voorbij. Na de kanaalbehandeling heb ik ook geen napijn meer gevoeld." - Irma uit Amsterdam

Kosten wortelkanaalbehandeling

De kosten van een wortelkanaalbehandeling zijn landelijk vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bekijk het tarievenoverzicht.

Vergoeding wortelkanaalbehandeling

Wanneer u jonger bent dan 18 jaar, vergoedt uw zorgverzekering de volledige wortelkanaalbehandeling. Indien u ouder bent dan 18 jaar, is het afhankelijk van uw zorgverzekering of en hoeveel van de kosten u vergoed krijgt. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren hoeveel uw vergoeding bedraagt.

Maak een afspraak 020 642 7255

Symptomen van een ontsteking in het wortelkanaal

Bij kiespijn of tandpijn door ontstoken weefsel voert de tandarts een zenuwbehandeling uit. Ontstoken weefsel geneest niet meer, waardoor de behandeling op korte termijn dient plaats te vinden. Hiermee wordt een verdere uitbreiding van de ontsteking voorkomen. Dit zijn symptomen die kunnen wijzen op een ontsteking in het tandweefsel:

  • Gevoelige tanden bij het drinken van warme of koude dranken
  • Kloppend gevoel in de kies, tand of kaak
  • Pijn bij het dichtbijten of kauwen
  • Een constante zeurende pijn
  • Uw tand of kies voelt 'te hoog' aan.

Twijfelt u of een wortelkanaalbehandeling voor u van toepassing is? Maak dan een afspraak bij tandartspraktijk Rivierenbuurt. De tandarts stelt dan vast of een wortelkanaalbehandeling voor u de oplossing is.

Oorzaken wortelkanaalontsteking

Een ontsteking in het wortelkanaal bevindt zich in de onzichtbare wortels onder het tandvlees. In het kanaal zitten zenuwen en bloedvaten. Wanneer het weefsel ontstoken is of is geweest, veroorzaakt dit een pijnlijk en kloppend gevoel. De tandarts voert dan een wortelkanaalbehandeling uit.

Een ontstoken wortelkanaal kan onder andere veroorzaakt worden door tandbederf, een lekkende vulling of bacteriën. Ook een harde klap op een tand of kies of knarsen kan leiden tot een ontsteking in het tandweefsel.

Veelgestelde vragen

Kan iedere tand of kies worden behandeld?

In sommige gevallen kan de tandarts geen wortelkanaalbehandeling uitvoeren, omdat er bijkomende problemen zijn. Bespreek de mogelijke oplossingen met de tandarts voor uw situatie.

Heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Het is niet altijd direct duidelijk of een wortelkanaalbehandeling voor u noodzakelijk is. Twijfelt u of een wortelkanaalbehandeling voor u de oplossing is? Maak dan een afspraak bij tandartspraktijk T. Broekman Teggelaar.

Is een wortelkanaalbehandeling pijnlijk?

Door de nieuwste ontwikkelingen hoeft een wortelkanaalbehandeling geen pijn meer te doen. De tandarts zorgt ervoor dat het tandvlees rondom de ontsteking goed verdoofd is, waardoor u tijdens de behandeling geen pijn voelt.

Wat kan ik na de behandeling verwachten?Na de behandeling is het verstandig om tenminste twee uur niet te eten of drinken. De klachten zullen na de behandeling snel verdwijnen. Het kan zijn dat u nog enkele dagen een lichte napijn ervaart, welke u kunt onderdrukken met een pijnstiller als paracetamol of ibuprofen.

Contact opnemen met tandarts Rivierenbuurt

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak gerust contact op met onze praktijk via 020 642 7255 of stuur een mail naar info@tandartsrivierenbuurt.nl.