Tanden bleken Amsterdam

Een stralend wit gebit en vol zelfvertrouwen kunnen lachen, dat is het ideaalbeeld van veel mensen. Helaas komen hagelwitte tanden niet voor iedereen vanzelf. Gele tanden kunnen ervoor zorgen dat u niet meer volop lacht doordat u onzeker bent over uw gebit. Uw tanden bleken is dan een verantwoorde manier om toch te kunnen genieten van een stralende lach. Bij Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid kunt u op een veilige manier uw tanden laten bleken.

  • Beproefde bleekmethode
  • Onder en boven bleken voor circa €300,-
  • Bleken door een professionele tandarts en mondhygiënist

020 642 7255 Inschrijven

Informatie over bleken

Leest u verder op deze site of bel voor een consult en professioneel advies met 020 642 7255 of neem contact op via het contactformulier.

Tanden bleken in onze praktijk in Amsterdam Zuid

Tandartspraktijk Broekman-Teggelaar werkt met een thuisbleeksysteem. Deze methode maakt gebruik van een bleekbitje en bleekgel om de tanden te bleken. De bleekbitjes zijn van kunststof en worden op maat gemaakt voor uw gebit. U krijgt de bitjes en bleekgel mee naar huis.
Uw tandarts of mondhygiënist adviseert u wanneer en hoe lang u de bitjes moet dragen voor het gewenste resultaat. Meestal draagt u de bitjes 's nachts
Afhankelijk van de huidige en de gewenste kleur van uw tanden ziet u binnen enkele dagen of weken resultaat, dit verschilt echter per patiënt.

Veilige methode voor wittere tanden

Wij werken met een bleekmethode die veilig is voor het glazuur. De thuisbleekmethode bleekt geleidelijk uw tanden een aantal tinten witter. De beginsituatie en de vooruitgang houden we samen met u onder controle.

Voordat de tandarts kan beginnen met het bleken van uw tanden is het noodzakelijk om te kijken of uw gebit geschikt is voor de behandeling.

Kan ik bleken?

Bel voor een consult en professioneel advies met 020 642 7255 of neem contact op via het contactformulier.

De kleur van uw tanden

De kleur van uw tanden wordt beïnvloed door verschillende factoren. De kleur van het gebit is dan ook voor iedereen verschillend. Verkleuring ontstaat meestal door één van de volgende factoren:

  • Kleurstoffen in voedingsmiddelen
  • Roken
  • Slijtage van uw gebit
  • Ouderdom

Gelukkig is het bleken van tanden bij bijna elk gebit mogelijk. Tandartspraktijk Broekman-Teggelaar informeert u graag over de mogelijkheden.

Verschillende bleekmethodes

Er zijn verschillende mogelijkheden op de markt voor mensen die graag wittere tanden willen. Niet alle behandelingen zijn voor ieder gebit geschikt en niet alle methodes zijn even effectief. Een consult bij de tandarts of mondhygiënist is daarom erg belangrijk, de tandarts of mondhygiënist controleert uw gebit en adviseert u over uw mogelijkheden.

Whitening tandpasta

In elk reclameblok komen weer aanbieders langs van verschillende soorten whitening tandpasta. De strekking van het bericht is altijd hetzelfde: wittere tanden vanaf de eerste poetsbeurt. De werking van deze tandpasta is nooit wetenschappelijk aangetoond. Wel kan whitening tandpasta u helpen met het reinigen van uw tanden, en schonere tanden lijken witter.

Bleekmiddelen van de drogist

Bij veel drogisterijen zijn goedkope bleekmiddelen te koop. De werking van deze bleekmiddelen is vaak nihil. Volgens de wetgeving van de Europese Unie mogen vrij verkrijgbare producten maar weinig bleekmiddel bevatten. De kleine hoeveelheid bleekmiddel betekent ook weinig tot geen resultaat. Deze producten kunnen ook nog eens schadelijk zijn voor uw gebit wanneer ze op de verkeerde manier gebruikt worden, pas dus op met bleekmiddelen uit een drogisterij.

Tanden bleken van binnenuit

Tanden bleken van binnenuit gebeurt vaak bij ‘dode’ tanden, ook wel a-vitale tanden genoemd. Dit zijn tanden met een inwendige verkleuring. Zo'n verkleuring kan veroorzaakt worden door schade aan de tand door een val of een klap. Bij de behandeling van een inwendige verkleuring maakt de tandarts de tand open en brengt bleekmiddel aan in de tand. Het kan nodig zijn om deze behandeling enkele keren te herhalen. Wanneer de behandeling het gewenste resultaat heeft sluit de tandarts de tand af met een definitieve vulling.

Bleken met een bleeklamp

Een populaire bleekmethode bij veel schoonheidssalons is het bleken met een bleeklamp. Uit recent onderzoek van het Council of European Dentists (CED) blijkt echter dat deze manier van bleken nadelige gevolgen heeft voor uw tanden. Bleken door een bleeklamp kan namelijk zorgen voor uitdroging van het gebit, hierdoor lijken de tanden witter maar deze dehydratie is van tijdelijke aard. Wij adviseren dus om uw tanden niet te laten bleken door een instantie die een bleeklamp gebruikt. Veilig tanden bleken kan alleen met de juiste begeleiding door een professionele tandarts of mondhygiënist.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Contact

Voor een consult over tanden bleken kunt u via het contactformulier invullen. U kunt ook telefonisch contact met de tandartspraktijk opnemen op nummer 020 642 7255.

020 642 7255 Inschrijven