Mondhygiënist Amsterdam

Ontstoken of gevoelig tandvlees, verkleurde tanden of slechte adem kunnen tekenen zijn van slechte mondhygiëne. Om u te helpen op het gebied van mondhygiëne zijn er in de moderne praktijk van tandarts Broekman-Teggelaar gediplomeerde mondhygiënisten werkzaam.

U wordt bij onze praktijk dus geholpen door specialisten op het gebied van mondhygiëne, niet door een tandartsassistente.

020 642 7255 Inschrijven

Wat doet de mondhygiënist?

Onze mondhygiënisten helpen u bij preventieve mondhygiëne en bij verschillende mondklachten, zoals:

  • Gevoelige tanden
  • Geïrriteerd tandvlees
  • Slechte adem
  • Verkleurde tanden
  • Tandplak of tandsteen

We bekijken welke problematiek aan de orde is en individueel wordt er een passende behandeling gegeven. Al onze mondhygiënisten hebben ervaring met het behandelen van tandvleesproblemen en het voorkomen van gaatjes bij zowel volwassenen als kinderen.

Wij proberen uw bezoek aan de mondhygiënist, indien gewenst, zoveel mogelijk te combineren met uw tandartsbezoek. Zo hoeft u de praktijk maar één keer te bezoeken.

Bel voor een afspraak met

020 642 7255

of vul ons contactformulier in.

De behandelingen in Amsterdam Zuid

U kunt bij onze mondhygiënisten terecht voor de behandeling van verschillende klachten. Tijdens het consult geeft de mondhygiënist u advies voor een betere mondgezondheid, zodat klachten worden voorkomen. Maar natuurlijk kunt u ook voor de meer ernstiger tandvleesproblemen bij de mondhygiënisten van tandartspraktijk Broekman-Teggelaar in Amsterdam Zuid terecht.

Geïrriteerd tandvlees

In een vroeg stadium is een tandvleesontsteking vaak lastig te herkennen. In het begin gaat ontstoken tandvlees niet gepaard met veel klachten. Tandvlees dat niet goed meer aansluit op uw tanden, rood van kleur is of gemakkelijk bloed is mogelijk ontstoken. Onze mondhygiënisten kunnen u helpen om ontstoken tandvlees snel te herkennen en hier op de juiste manier op in te spelen. Door ontstoken tandvlees vroeg te behandelen geneest het vaak zonder veel klachten. Daarnaast kunnen onze mondhygiënisten u adviseren hoe u ontstoken tandvlees kunt voorkomen.

Gevoelige tanden

Bij gevoelige tanden ervaart u ongemak tijdens het eten of drinken. Dit kan zich uiten in pijnscheuten of een zeurend gevoel aan uw tanden. Vaak zijn uw tanden ook tijdens het tandenpoetsen gevoelig.

De mondhygiënist kan u helpen bij het behandelen en voorkomen van gevoelige tanden. Door uw mondgezondheid in kaart te brengen wordt de oorzaak van de gevoelige tanden achterhaald.
De behandelmogelijkheden worden vervolgens met u besproken.

Slechte adem

Veel mensen denken dat slechte adem ontstaat door maagproblemen. Uit onderzoek blijkt echter dat het overgrote deel van deze klachten ontstaat door slechte mondhygiëne. Vooral de achterkant van de tong is gevoelig voor bacteriën maar slechte mondverzorging kan ook leiden tot een slechte adem. De mondhygiënist bekijkt de oorzaak en stelt een behandelplan op maat op om de klachten te behandelen.

Onze mondhygiënist kan u helpen slechte adem tegen te gaan en te voorkomen. Door reiniging van uw tanden en tong kunnen wij u helpen slechte adem te behandelen.
Daarnaast geeft de mondhygiënist u tips voor een goede mondverzorging, zodat u zich in de toekomst geen zorgen meer hoeft te maken over slechte adem.

Tandplak of tandsteen

Tandplak ontstaat door bacteriën, slijm en onopgeloste voedselstoffen. Tandplak kan eenvoudig verwijderd worden door een goede mondverzorging. Wanneer de tandplak niet op tijd verwijderd wordt verhardt het, dan ontstaat tandsteen. Tandsteen voelt ruw aan, verkleurt makkelijk en kan ervoor zorgen dat uw tandvlees ontstoken raakt.

Onze mondhygiënisten verwijderen tandsteen en adviseren over een optimale mondhygiëne. Zo kunt u tandplak tijdig verwijderen en tandsteen voorkomen.

Onze tandartspraktijk

De tandartspraktijk is gelegen in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid.

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam

Telefoonnummer: 020 642 7255
Mail: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Een afspraak met de mondhygiënist in Amsterdam Zuid

Bij Tandartspraktijk Broekman-Teggelaar in de Amsterdamse Rivierenbuurt proberen wij, als u dat wilt, de afspraak met de mondhygiënist en de tandarts aansluitend aan elkaar in te plannen. Zo hoeft u niet extra naar de praktijk te komen en kunnen de tandarts en de mondhygiënist hun werkzaamheden op elkaar afstemmen. Zo zorgen wij samen met u voor een optimale verzorging van uw gebit en mond.

020 642 7255 Inschrijven

Neem contact op met onze praktijk om een afspraak in te plannen. Dit kan telefonisch via 020 642 7255 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.