Klikgebit Amsterdam

Een klikgebit is een goede oplossing wanneer uw last heeft van een loszittend of pijnlijk kunstgebit. Door het slinken van uw kaak kan een kunstgebit na verloop van tijd de houvast op de kaak verliezen en los gaan zitten of gaan schuiven. Vervelend en soms pijnlijk én vaak de belangrijkste reden voor vrijwel alle klachten. Als u problemen ondervindt met uw kunstgebit, zoals:

  • Als uw prothese te los zit
  • Als uw kunstgebit pijn doet
  • Als u moeite hebt met eten, spreken of lachen
  • Als u last hebt van een ingevallen mond en/of wangen

Overweeg dan een klikgebit, het geeft een beter draagcomfort dan een gewoon kunstgebit. Het is voor veel mensen een uitstekende oplossing en ongeveer even duur als een gewoon kunstgebit.

Heeft u al een kunstgebit en/of bent u geïnteresseerd in een klikgebit? Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Het is geheel vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken met onze praktijk in Amsterdam, uw wensen te inventariseren en de behandeling toe te lichten. Klik op de knop en vul uw gegevens in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel ons en maak direct een afspraak.

 

 

GRATIS intake gesprek
Klik hier
of bel 020 - 6427255

 

 

Klikgebit op de onderkaak

Op 2,3 of 4 implantaten kan een constructie, meestal een steg (staafje tussen de implantaten) of eventueel drukkoppen, gemaakt worden waar het klikgebit op kan worden vastgeklikt. Eerst worden de implantaten geplaatst, dat zijn kunstwortels in de vorm van titanium schroefjes die de plaats innemen van de tand- of kieswortels die verloren zijn gegaan. implantaten worden, onder plaatselijke verdoving, in de onderkaak geplaatst. Na 6 tot 12 weken zitten de implantaten stevig vast in het kaakbot en kan er een steg en klikgebit worden gemaakt. Een klikgebit of "implantaat gedragen" prothese kan uit de mond gehaald worden om te reinigen en opnieuw worden vastgeklikt.

De meesten klikgebitten worden geplaatst op de onderkaak. Maar heeft u juist problemen met uw bovenprothese? Ook in de bovenkaak is een klikgebit mogelijk.

Klikgebit-Implantaat

Behandeling klikgebit

  1. Consult voor het bespreken van uw behandelplan (aanvraag bij uw zorgverzekering / afspraak maken bij onze vast implantoloog in Amsterdam Zuid)
  2. Aanbrengen implantaten onder plaatselijke verdoving
  3. Rustfase 6-12 weken waarin u gewoon uw oude prothese kunt dragen
  4. Vervolg afspraken voor het maken van afdrukken, tanden uitzoeken, passen van de proefprothese
  5. Plaatsen klikgebit
  6. Controle en nazorg

Levensduur klikgebit

De implantaten kunnen een leven lang meegaan, een goede mondhygiëne is daarbij heel belangrijk. De prothese heeft een zelfde levensduur als een gewoon kunstgebit. Heeft u een klikgebit, dan adviseren wij minstens jaarlijks te komen voor het controleren van de implantaten en voor het verwijderen van tandsteen op de steg, want die is niet uitneembaar.

Klikgebitonderhoud

Kosten klikgebit

Vanaf  1 januari  2017 wordt een klikgebit in de bovenkaak voor 92% vergoed uit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt ook de 8% eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Vanaf  1 januari  2017 wordt een klikgebit in de onderkaak voor 92% vergoed uit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt ook de 10% eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bent u bij ons ingeschreven? Dan kunt u ons een passender advies over de kosten vragen.

Het wettelijk eigen risico ( in 2017 € 385,- per kalenderjaar) is van toepassing op alle vergoedingen die plaats vinden vanuit de basisverzekering. Vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen buiten het wettelijke eigen risico.