Kunstgebit Amsterdam

Meer dan 25 jaar is onze praktijk gevestigd in Amsterdam, waar wij ons gespecialiseerd hebben in het maken en repareren van volledige protheses, kunstgebitten, klikgebitten en partiële protheses. Wij maken uw kunstgebit of prothese in eigen beheer, maatwerk met de individuele wensen van u als klant vooropgesteld. Ook ons laboratorium is gesitueerd in de Rivierenbuurt in Amsterdam.

Het voordeel van tandtechnici en tandartsen onder één dak is de snelheid van werken en de mogelijkheid om als patiënt direct met uw tandtechnicus en tandarts te kunnen overleggen. U wordt dus niet geholpen door alleen een tandprotheticus. Zo krijgt u de best passende oplossing voor uw gebit. Behandelingen vinden plaats in de Bernissestraat 12 a in Amsterdam, vlakbij ons vertrouwde adres in de Rijnstraat in Amsterdam dat momenteel als laboratorium in gebruik is.

Gratis kunstgebit check

Is uw kunstgebit al een tijd niet gecontroleerd en zit het minder goed? Komt u dan voor een gratis prothese check. Bij een gratis prothese check komt u langs in onze praktijk in Amsterdam voor een kennismakingsgesprek. In een kort en vrijblijvend consult kijken de tandarts en tandtechnicus uw volledige prothese na en informeren u over de mogelijkheden die er voor u zijn.

Vul voor een afspraak voor een gratis prothese check bij tandartsenpraktijk Broekman-Teggelaar Amsterdam het formulier hieronder in. Deze gratis check is éénmalig en geen vervanging van een reguliere gebitscontrole. Klik op de knop en vul uw gegevens in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel ons en maak direct een afspraak.

 

 

GRATIS prothese check
Klik hier
of bel 020 - 6427255

 

 

Behandelingen van uw huidige kunstgebit

Wanneer een prothese nog niet zo oud is en deze los gaat zitten is het mogelijk een aanpassing te maken d.m.v. een rebasing. De binnenzijde van uw prothese wordt opnieuw opgevuld waardoor de prothese weer goed op uw kaak aansluit. Als uw kunstgebit ouder is, de kiezen versleten zijn, de onder en boven prothese staan niet goed meer tegenover elkaar of uw uiterlijk is veranderd, dan helpt een rebasing niet. Het is dan tijd voor een nieuw kunstgebit.

Rebasen

Voor het uitvoeren van de aanpassing of rebasing komt u ’s ochtends voor het maken van een afdruk, enkele uren later kunt u uw prothese weer ophalen. Wachten is mogelijk, wij hebben een discrete wachtruimte voor prothese-patiënten. En zelfs in Amsterdam parkeergelegenheid voor de deur, wel tegen betaling.

Behandeling bij nieuw kunstgebit

Bij het aanmeten van een nieuw kunstgebit gaan we als volgt te werk:

  • Consult voor het bespreken van uw behandelplan
  • Maken van de eerste afdrukken
  • Maken van de gedetailleerde, definitieve afdrukken
  • Uitzoeken van de tanden en een beetregistratie
  • Passen van de proefprothese, samen controleren we of de vorm en kleur bij u past
  • Plaatsen van uw kunstgebit
  • Controle en nazorg

Kosten voor rebasing of vervanging van een kunstgebit

Vanaf 1 januari 2017 wordt een rebasing van een volledige prothese voor 90 % vergoed uit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt ook de overige 10% eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Vanaf 1 januari 2017 blijven de kosten voor een nieuwe volledige prothese voor 75% vergoed uit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt ook de overige 25% eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bent u bij ons ingeschreven? Dan kunt u ons een passender advies over de kosten vragen.

Het wettelijk eigen risico ( in 2017 € 385,- per kalenderjaar) is van toepassing op alle vergoedingen die plaats vinden vanuit de basisverzekering. Vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen buiten het wettelijke eigen risico.