Tanden bleken

Door uw tanden te bleken, heeft u binnen enkele dagen al een witter gebit en lacht u weer vol zelf vertrouwen. Tandartspraktijk Broekman-Teggelaar te Amsterdam Zuid biedt een thuisbleekbehandeling die niet schadelijk is voor uw gebit. Met deze thuisbleekbehandeling worden uw tanden tot 8 tinten witter.

  • Ondertanden en boventanden bleken voor € 300,-
  • Veilig tanden bleken met professionele bleekgel
  • Snel resultaat: in enkele dagen wittere tanden

Door erfelijke factoren, medicijnen en voedingsmiddelen kunnen uw tanden verkleuren. Maak uw lach nog stralender door uw tanden op een verantwoordelijke manier te bleken. Bel 020 642 7255 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

020 642 7255 Afspraak maken

Tarieven voor tanden bleken

U ontvangt een op maat gemaakt bleekbitje en bleekgel voor het uitvoeren van de thuisbleekbehandeling. De kosten voor de gehele behandeling bedragen circa € 300,-.

Vergoeding vanuit verzekering

Tanden bleken valt niet onder de basisverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden zelden een bleekbehandeling. Slechts een klein aantal zorgverzekeraars heeft een (gedeeltelijke) vergoeding voor tanden bleken opgenomen in het aanvullende zorgpakket. Wilt u weten of uw zorgverzekering de kosten van tanden bleken dekt, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Recensies over tanden bleken

 

“Ik kom al jaren bij deze tandartspraktijk en ben erg tevreden. Personeel is altijd vriendelijk en de behandelingen worden zeer professioneel uitgevoerd. Een echte aanrader!”

Anita

“Na een week zag ik al resultaat, mijn tanden zijn zeker twee tinten witter geworden. Ik ben heel blij met mijn witte gebit.”

Marlies

“Het bleken is heel gemakkelijk: je doet ’s nachts het bitje in, zodat je tanden witter worden. Na een paar dagen waren mijn tanden al witter.”

Anouska S.

 

Bleekbehandeling

Tandartspraktijk Broekman-Teggelaar werkt met een thuisbleeksysteem. We maken gebruik van een bleekbitje en professionele bleekgel om uw tanden veilig te bleken. De tandarts maakt voor u een bleekbitje op maat, waarna u zelf uw gebit bleekt.

Gezond gebit

Een bleekbehandeling is een mogelijkheid voor bijna elk gebit. We onderzoeken uw gebit voordat we beginnen met de bleekbehandeling. Heeft u tandvlees- of gebitsproblemen, dan kan de behandeling schade aanrichten aan uw gebit. Daarom verhelpen we eerst eventuele problemen voordat we uw tanden bleken.

Bleekbitje

Wanneer u tanden en tandvlees gezond zijn, kunnen direct beginnen met het maken van een afdruk van uw gebit. Met behulp van de gebitsafdruk maken we een bleekbitje dat over uw boven- en ondertanden past. Vervolgens bespreekt de tandarts de behandeling en het gewenste resultaat met u. Het resultaat van de bleekbehandeling is afhankelijk van de huidige kleur en conditie van uw gebit.

Thuis bleken met professionele bleekgel

Na een week haalt u het op maat gemaakte bleekbitje en de professionele bleekgel op. Thuis spuit u de bleekgel in het bitje en plaats deze over uw boven- en ondertanden. De tandarts adviseert u wanneer en hoe lang u het bitje moet dragen voor het gewenste resultaat. In de meeste gevallen worden bleekbitjes ’s nachts gedragen, zodat de bleekgel uw tanden bleekt terwijl u slaapt.

Veilig tanden bleken

De bleekgel, die u van de tandarts krijgt voor uw bleekbehandeling, bevat een lage concentratie waterstofperoxide. De behandeling voldoet hierdoor aan de Europese richtlijnen voor het bleken van tanden. De concentratie waterstofperoxide is zo gedoseerd dat het geen schade aanricht aan het glazuur op uw tanden, maar wel uw tanden witter maakt.

Oorzaken van verkleurde tanden

De kleur van uw tanden wordt beïnvloed door verschillende factoren. De kleur is dan ook bij iedereen verschillend. Tanden en kiezen bestaan uit tandbeen en glazuur. De kleur en dikte van het tandbeen bepalen de kleur van uw tanden. Dit is erfelijk bepaald. Daarnaast verkleuren uw tanden door:

  • Kleurstoffen in voedingsmiddelen
  • Roken
  • Slijtage van het gebit
  • Ouderdom

Bleekmethodes

Zelf uw tanden bleken kan schade aanrichten aan uw gebit. De bleekproducten die u online en in drogisterijen koopt zijn niet speciaal voor uw gebit gemaakt en voldoen vaak niet aan de toegestane concentratie waterstofperoxide. Wanneer een product te weinig waterstofperoxide bevat, dan levert het geen resultaat op. Bevat een product een te hoge concentratie waterstofperoxide, dan kan het uw gebit en tandvlees beschadigen en pijn veroorzaken.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over het bleken of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 020 642 7255 of via het onderstaande contactformulier.