Digitale mondscan concept

Bij tandartspraktijk Rivierenbuurt is gips happen verleden tijd dankzij de digitale mondscan van Carestream. Met behulp van een mondscanner maakt de tandarts een 3D-afdruk van uw gebit die hij rechtstreeks naar het laboratorium stuurt. Dankzij de digitale mondscan kunnen wij niet alleen comfortabeler en sneller werken, maar ook hygiënischer en milieuvriendelijker. Ook wordt de pasvorm van de kronen en bruggen nog beter dankzij de nieuwste technologie van Carestream.

De voordelen van Carestream

De mondscanner helpt ons in het nieuwe digitale tijdperk binnen de tandheelkunde het hele productieproces te verbeteren. Een aantal onnauwkeurigheden wordt uitgesloten, zoals het vertrekken of krimpen van een afdruk en het uitzetten van gips. Ook zijn de digitale beelden van uw kies zo uitvergroot dat we kritischer kunnen kijken naar onze eigen handelingen en correcties meteen kunnen uitvoeren.

De kroon wordt niet direct tijdens de behandeling vervaardigd, waardoor we gebruik kunnen maken van de expertise van de tandtechnicus en alle mogelijke materiaalkeuzes. Voor elke kroon, brug of facing maakt u, samen met de tandarts en de technieker, de beste keus.

Waarvoor wordt de digitale mondafdruk gebruikt?

De digitale mondscan van Carestream wordt gebruikt om kronen, bruggen en facings op maat te maken. Doordat de mondscan zeer nauwkeurig is en we de beelden direct doorsturen naar het laboratorium is de pasvorm van de kroon, brug of facing optimaal. Helaas is de scanner niet geschikt om gebitsprotheses aan te meten. Het aanmeten van gebitsprotheses doen wij op de conventionele manier.

Neem contact op met tandartspraktijk Rivierenbuurt

Voor meer informatie over de digitale mondscan en de mogelijkheden kunt u contact opnemen door te bellen naar 020 642 7255. Ook kunt u het contactformulier invullen.