Periodieke controle concept

Bij een periodieke controle, controleert en reinigt de tandarts uw gebit en bekijkt de gezondheid van het tandvlees. Hierdoor constateren we eventuele afwijkingen vroegtijdig. Tijdens de periodieke controle verwijderen we tandsteen en polijsten we tanden en kiezen. Voor een grondige reiniging van uw gebit maakt u aansluitend een afspraak bij de mondhygiënist.

Kom voor een periodieke controle langs bij tandartspraktijk T. Broekman–Teggelaar in de Amsterdamse Rivierenbuurt:

  • Een modern ingerichte praktijk in Amsterdam
  • Ervaren tandartsen: meer dan 25 jaar in het vak
  • Voor het hele gezin
  • Combinatieafspraak met mondhygiënist mogelijk

Wilt u direct een afspraak maken voor een periodieke controle bij tandarts Rivierenbuurt? Bel ons of schrijf u online in als nieuwe patiënt. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Tandartspraktijk Rivierenbuurt Amsterdam

Hoofdvestiging:
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam (Rivierenbuurt)

Dependance:
Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam (Rivierenbuurt)

T: 020 642 7255
E: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Openingstijden

Maandag08:00 – 17:30 uur
Dinsdag08:00 – 17:30 uur
Woensdag08:00 – 17:30 uur
Donderdag08:00 – 17:30 uur
Vrijdag08:00 – 17:30 uur

“De tandartsen bij tandartspraktijk T. Broekman – Teggelaar zijn altijd deskundig en vriendelijk. Er hangt een prettige sfeer” – Jill uit Amsterdam (Rivierenbuurt)

Wat is een periodieke controle?

Een goede mondhygiëne is belangrijk en voorkomt tandheelkundige problemen. We adviseren u daarom, ook als u geen klachten heeft, twee keer per jaar langs te komen bij de tandarts voor een periodieke controle. Tijdens de periodieke controle bekijkt de tandarts al uw tanden en kiezen. De tandarts controleert uw gebit op gaatjes en test de gezondheid van uw tandvlees. We verwijderen tandsteen en polijsten uw gebit. Kleine afwijkingen behandelt de tandarts direct. Wanneer het nodig is om een grotere behandeling uit te voeren, maken we een vervolgafspraak met u. Op deze wijze zijn we preventief bezig. Voorkomen is immers beter (en goedkoper) dan genezen.

Reiniging door mondhygiënist

Voor een grondige reiniging van uw gebit maakt u aansluitend aan de periodieke tandartscontrole een afspraak bij de mondhygiënist. Deze behandeling is gericht op het verbeteren van de mondgezondheid en het voorkomen van gebitsproblemen. De mondhygiënist verwijdert aanslag, tandplak en tandsteen en geeft daarnaast adviezen om uw mond gezond te houden. Preventie staat bij ons hoog in het vaandel.

 

Kosten van een periodieke controle

Een periodieke controle kost bij iedere tandarts in Nederland hetzelfde. Dit komt doordat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ieder jaar alle kosten voor tandheelkundige behandelingen wettelijk vaststelt. Bekijk de huidige tarieven.

Vergoeding

Een periodieke controle wordt voor volwassenen vanaf 18 jaar niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering dekt de kosten vaak wel. Kinderen tot 18 jaar krijgen ook vanuit de basisverzekering een vergoeding. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen.

Tips voor een gezond gebit

Regelmatig langsgaan bij de tandarts en mondhygiënist helpt u bij het gezond houden van uw gebit, maar u kunt zelf ook maatregelen nemen voor een goede mondgezondheid:

  • Poets minimaal twee keer per dag gedurende twee minuten uw gebit, reinig ook uw tong
  • Voorkom tandplak en tandsteen door flosdraad, ragers en tandenstokers te gebruiken
  • Vervang regelmatig uw tandenborstel
  • Overleg met uw tandarts of mondhygiëniste

“Als student vond ik het best lastig om een goede tandarts te vinden in Amsterdam. Tot een studiegenoot mij tandartspraktijk Broekman-Teggelaar tipte: op loopafstand van de HvA! Echt top.” – Frits uit Amsterdam

Veelgestelde vragen over een periodieke controle

Is een periodieke controle verplicht?

Nee, een afspraak bij de tandarts is altijd geheel vrijblijvend. Echter, we raden sterk aan om twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Preventie vinden wij erg belangrijk, zo verminderen we de kans op gebitsproblemen. Daarnaast kunnen we gebitsproblemen in een vroeg stadium ontdekken en vaak snel en eenvoudig verhelpen. Als u pas langskomt wanneer u klachten ervaart, is de kans groot dat er een complexere behandeling nodig is.

Hoelang duurt een controle?

Gemiddeld duurt een tandartscontrole zo’n 10 minuten. Mocht u daaropvolgend een afspraak met de mondhygiënist hebben, houd dan rekening met een totale behandeltijd van 40 minuten.

Moet ik iets meenemen naar de eerste periodieke controle?

Als u voor een eerste consult langskomt in onze tandartspraktijk vragen we u een geldig legitimatiebewijs, verzekeringspas en eventueel een lijst met medicijnen die u gebruikt mee te nemen.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar de tandarts?

Ja, u kunt zelfs een afspraak maken voor het hele gezin. Het is verstandig om kinderen op jonge leeftijd al mee te nemen naar uw tandartsafspraak. Zo raken kinderen gewend aan de tandarts en is er minder kans dat ze angst ontwikkelen voor een tandartsbezoek.

Worden er altijd röntgenfoto’s gemaakt?

We maken niet tijdens iedere controle of behandeling röntgenfoto’s van uw gebit. In sommige gevallen is het wel nodig om foto’s te maken, bijvoorbeeld wanneer er nog geen foto’s van uw gebit zijn, deze van een tijd terug zijn of er complicaties zijn. We doen dit altijd in overleg met u.

Maak een afspraak bij tandarts Rivierenbuurt in Amsterdam

Ons team met specialisten staat voor u klaar in onze twee vestigingen in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Bel direct voor een afspraak of schrijf u online in als nieuwe patiënt.