Kosten klikgebit hoger vanaf 2017

7 Juli, 2016 10:49

De eigen bijdrage voor het klikgebit gaat vanaf 1 januari 2017 omhoog. Op dit moment wordt er een vast bedrag betaald van € 125,- per kaak, terwijl de gewone prothese een eigen bijdrage heeft van 25% van het totaal bedrag. Hierdoor komt het in de praktijk vaak voor dat een standaard kunstgebit duurder uitvalt dan een hoogwaardiger klikgebit. Met de nieuwe maatregelen komt er een einde aan deze situatie.

De volgende regels voor de eigen bijdrage gelden per 1 januari:

  • Een klikgebit voor de onderkaak krijgt een eigen bijdrage van 10%
  • Een klikgebit voor de bovenkaak krijgt een eigen bijdrage van 8%

Hiermee komt een eind aan de situatie waarin een patiënt minder hoeft te betalen voor een duurdere behandeling. Ook wordt er vanaf 2017 een eigen bijdrage van 10% gevraagd voor reparaties van de protheses. Het gaat hierbij om maximaal € 45,-.

De kosten voor een normaal kunstgebit blijven gelijk bij een eigen bijdrage van 25%. Deze kosten kunnen ook in 2017 met een aanvullende tandartsverzekering gedeeltelijk of zelfs helemaal vergoed worden.

Maak nu een afspraak

Heeft u plannen om in de nabije toekomst een klikgebit te laten plaatsen? Wacht hier dan niet te lang mee, aangezien de kosten nu nog relatief laag liggen. Indien u een aanvullende tandartsverzekering hebt, kan de behandeling in 2016 gedeeltelijk of zelfs helemaal vergoed worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden, of wilt u een afspraak maken? Bel ons via 020 642 7255 of mail naarinfo@tandartsrivierenbuurt.nl.

< Tandartsverzekering 2017: wel of niet? Tips om gevoelige tanden te voorkomen >