Implantaten Amsterdam

Al meer dan 25 jaar voeren wij deskundig kroon- en brugimplantaties uit in onze praktijk in Amsterdam. Onze specialisten werken met de nieuwste technieken en gebruiken implantaten, kronen en bruggen die zijn vervaardigd door Excent, een Amsterdams laboratorium. Zo bent u verzekerd van implantaten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard en geplaatst worden door de beste specialisten bij tandartspraktijk Rivierenbuurt in Amsterdam. Ook implanteren wij voor klikgebitten.

  • Meer dan 25 jaar ervaring in implantologie
  • De nieuwste technieken
  • Gebits- en vervangprotheses op implantaten mogelijk

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar

Bernissestraat 12A
1079 ZW Amsterdam (Rivierenbuurt)

T: 020 642 7255
E: info@tandartsrivierenbuurt.nl

Openingstijden

Maandag08:00 – 17:00 uur
Dinsdag08:00 – 17:00 uur
Woensdag08:00 – 17:00 uur
Donderdag08:00 – 17:00 uur
Vrijdag08:00 – 15:00 uur

Wanneer is een implantaat de oplossing?

Als er een of meerdere tanden ontbreken of wanneer de wortel van een tand verloren is gegaan, kan een kroon of brug de oplossing zijn. De tandarts plaatst een kunstwortel, oftewel implantaat, die de natuurlijke tand vervangt. Het implantaat voelt als een echte tand en is niet van de natuurlijke tand te onderscheiden. In de volgende situaties plaatsen we een implantaat:

  • Bij het verlies van een of meerdere tanden
  • Als de wortel van een tand of kies niet meer functioneert
  • Wanneer een tand of kies getrokken moet worden
  • Bij problemen met het kunstgebit (pijn bij eten, moeilijk praten of loszittend kunstgebit)

De voordelen van implantaten

Implantaten bieden uitkomst wanneer de natuurlijke tand ontbreekt of onherstelbaar beschadigd is. Een kroon of brug is qua uiterlijk en functie niet van een echte tand te onderscheiden. Daarnaast voorkomt het implantaat dat het kaakbot slinkt en wordt er een stabiel fundament voor een prothese gecreëerd. Het lichaam accepteert de stevige titanium wortel, waardoor een implantaat bij een goede mondhygiëne een leven lang meegaat.

‘Na het vallen van mijn fiets heb ik een kroon laten plaatsen bij tandartspraktijk Rivierenbuurt. Het is goed opgelost, de tand is niet van mijn echte tand te onderscheiden. Van de behandeling heb ik geen last gehad.’ – Rob uit Amsterdam Zuid

Maak een afspraak Inschrijven als patiënt

De behandeling (implantologie)

Een implantaat plaatsen we in 5 stappen.
Bekijk hieronder de stappen van de behandeling bij tandarts Rivierenbuurt Amsterdam.

Stap 1: het consultgesprek

Voordat het implantaat wordt geplaatst, vindt er eerst een gebitscontrole plaats. Met behulp van een röntgenfoto bekijkt de tandarts de ligging van uw wortels en het kaakbot. Daarna controleert de tandarts de mondgezondheid en stelt hij/zij een behandelplan op. Tot slot zal hij dit samen met een kostenindicatie uitgebreid met u bespreken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Stap 2: plaatsen van implantaat

Met een plaatselijke verdoving zorgt de tandarts ervoor dat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. De tandarts maakt een kleine snede in het tandvlees, waarna hij een klein gaatje in het kaakbot boort. De titanium kunstwortel wordt hierin vastgeschroefd. De tandarts hecht vervolgens het tandvlees met oplosbare hechtingen.

Stap 3: de herstelperiode

Tijdens de herstelperiode groeit het implantaat stevig vast en heelt het tandvlees volledig. Dit duurt ongeveer 3 maanden. De tandarts plaatst een noodkroon of noodbrug op het implantaat die blijft zitten totdat hij de uiteindelijke kroon of brug kan plaatsen.

Stap 4: plaatsen van de kroon of brug

Nadat het implantaat stevig in het kaakbot is vastgeschroefd, maakt de tandarts het tandvlees opnieuw open en plaatst een healingcap voor het herstel van het tandvlees.Vervolgens wordt de definitieve kroon, brug of stegconstructie voor een gebitsprothese gemaakt en plaatsen we deze.

Stap 5: nazorg

Wanneer de blijvende kroon of brug geplaatst is, mag u gewoon eten, drinken en tandenpoetsen. Het implantaat kan wel wat gevoelig zijn en we raden u daarom aan om hem niet direct maximaal te belasten. We plannen na het plaatsen een controleafspraak in na drie, zes of elf maanden, afhankelijk van de soort prothese.

Maak een afspraak Inschrijven als patiënt

Kosten van het plaatsen van een implantaat

De prijs van een kroon of brug is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit en fluctureren jaarlijks. Bekijk het tarievenoverzicht voor de huidige tarieven.

Let op: de kosten van de implantologie behandelingen zijn verschillend per persoon. Het ligt aan de situatie welke elementen er nodig zijn voor uw behandeling. Tijdens het consultgesprek krijgt u een overzicht van de verwachte kosten van uw behandeling.

Kronen en bruggen van Excent

Om de beste kwaliteit kronen en bruggen te garanderen, werken wij nauw samen met Excent. Excent is een Amsterdams tandtechnisch laboratorium wat werkt volgens het Excent Quality System (EQS). Deze kwaliteit is voor onze tandartsen van groot belang bij het plaatsen van een kroon of brug.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik mijn kroon of brug?

Een goede mondhygiëne is van groot belang na het plaatsen van de implantaten. De nieuwe wortels zijn extra gevoelig voor de aanhechting van tandplak. Reinig uw kroon of brug daarom tenminste twee keer per dag met een zachte tandenborstel tijdens de normale poetsbeurt. Implantaten kunnen met de juiste mondhygiëne een leven lang meegaan. Daarnaast is een periodieke controle (bijvoorbeeld 2x per jaar) door de mondhygiënist of tandarts noodzakelijk.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

Het plaatsen van een implantaat gebeurt onder plaatselijke verdoving. De behandeling is daarom vrijwel pijnloos. U kunt na de behandeling wel last hebben van gevoeligheid of een zwelling. Dit trekt over het algemeen na enkele dagen weer weg.

Wordt mijn implantaat vergoed?

Met een aanvullende tandartsverzekering kan het zijn dat uw implantaat vergoed wordt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding en welk bedrag u vergoed krijgt.

Bij een gebitsprothese worden de kosten van de implantaat, na aanvraag en goedkeuring door uw verzekering, vergoed vanuit de basisverzekering. Wij regelen de aanvraag.

Met welke tandpasta kan ik mijn kroon of brug poetsen?

U kunt het beste een milde tandpasta gebruiken om uw implantaat gezond te houden, zoals Sensodyne. De tandarts adviseert u op welke manier u uw kroon of brug het beste schoonhoudt.

Contact opnemen met tandarts Rivierenbuurt Amsterdam

Heeft u een vraag over het plaatsen van een implantaat of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met onze praktijk via 020 642 7255 of vul het online contactformulier in.